Közzétéve

2021-08-24

Írta

foodpanda

Tippek és trükkök az állásinterjúhoz! Erre figyelj, ha a foodpandánál szeretnél dolgozni

Ha eljutottál a karrier oldalra, akkor bízunk abban, hogy megtaláltad aktuális állásajánlatainkat is, vagy akár már be is adtad a jelentkezésedet egy nyitott pozíciónkra. Mivel számunkra is az a legfontosabb, hogy minden potenciális új kollégánkat minél jobban megismerjük, szeretnénk most néhány tanáccsal segíteni abban, hogy hogyan mutathatod meg igazán magadat, onnantól kezdve, hogy rányomsz a jelentkezés gombra, egészen odáig, amíg eljutsz az utolsó körös szóbeli interjúig.

Egy felvételi folyamat mindig sok izgalmat rejt, főleg a potenciális jelöltek számára, hiszen ilyenkor mindenki a legjobb arcát szeretné mutatni. Azonban sok olyan kiszámíthatatlan tényező lehet, ami ebben meggátolhatja a jelölteket, ezek közül pedig a leggyakoribb az izgalom. Éppen ezért az első tanácsunk az, amit mindenképp fogadjatok meg, hogy ne izgulj, hiszen a foodpandánál is ugyanolyan emberek ülnek, mint Te. Szuper empatikusak a kollégáink és nem a gyenge pontjaitokat, hanem az erősségeiteket keressük az első perctől kezdve. De hogy ezen kívül mivel segíthetsz még magadon a felvételi folyamat során, azt az alábbiakban gyűjtöttük össze.

Egy jó CV a legjobb ajánlólevél

Tudjuk, hogy macerás és fárasztó lehet elkészíteni a tökéletes önéletrajzot, de egy jó CV tényleg magáért beszél. Természetesen fontos, hogy milyen tapasztalatról tudsz a CV-ben tanúbizonyságot tenni, de annak stílusa, a megfogalmazás gördülékenysége, a helyesírási hibák elkerülése mind hozzájárulnak a rólad alkotott első benyomáshoz. Tehát javasoljuk, hogy törekedj az összeszedett, jól strukturált, helyesírási hibáktól mentes, meghirdetett pozícióra szabott – munkakör szempontjából releváns tapasztalatokat röviden, de lényegre törően bemutató – önéletrajz megírására, nem mellesleg külön piros pont, ha motivációs levelet is küldesz mellé.

 Legyél figyelmes!

Lehetséges, hogy izgulsz majd, amikor megkapod a várva várt hívást a HR-csapatunk egyik tagjától, de azért próbálj odafigyelni, hogy miről lesz szó. És most nem csak arra gondolunk, hogy a saját válaszaidra koncentrálj, hanem arra is, hogy a későbbiekben is emlékezz majd, hogy a telefonos interjú során milyen információkat tudtál meg a foodpandáról, illetve az adott pozícióval kapcsolatban.é.

Ismerd meg a foodpandát!

Természetesen nem azt várjuk, hogy betéve tudd, hogy mi is az a gyorskereskedelem, vagy, hogy mikor értük el az egymilliomodik regisztrált megrendelői számot, de azért jó pont, ha úgy jelentkezel hozzánk, hogy megismered a céget. Próbálj minél több információt szerezni rólunk, olvasgass itt a karrier oldal hírei között, nézz fel a DreamJo.bs-ra vagy akár görgesd végig LinkedIn profilunkat. És nem utolsósorban, ismerd meg a vállalati kultúránkat, hiszen neked és nekünk is fontos, hogy azonosulni tudj a szerintünk fontos értékekkel. Biztosan találsz pár érdekességet rólunk, ami téged is meg fog lepni!

Ne félj kérdezni!

Nagyon sokan szinte egyáltalán nem mernek kérdezni az interjú folyamat során, pedig mi igenis értékeljük, ha egy jelentkező motivált, érdeklődő, és megvan benne a kellő elhivatottság és lelkesedés a meghirdetett pozíció, valamint a cégünk iránt. Éppen ezért azt tanácsoljuk, hogy tedd fel bátran a kérdéseidet, minket is csak motivál, ha látjuk, hogy érdekel, hova is jelentkeztél!