Közzétéve

2022-01-03

Írta

foodpanda

Star Awards: így jutalmazzuk a foodpanda sztármunkatársait

Új mérföldkőhöz érkezett a foodpanda! Ám ez a pillanat ezúttal nem a megrendelőinket, vagy az éttermi, üzleti és futárpartnereinket érinti, hanem a munkatársainkat, akik nap mint nap azért dolgoznak, hogy szolgáltatásunk minden apró részlete olajozottan működjön.

 

Idén útjára indítottuk a Star Awards elismeréseket, hogy ezzel is kifejezzük kollégáink iránt érzett megbecsülésünket és hálánkat az év során nyújtott kiemelkedő teljesítményükért.

És, hogy mi is az a Star Awards és kik kaphatják meg az elismerést  a foodpandánál? Régóta gondolkoztunk azon, hogy hogyan tudnánk igazán méltó módon elismerni azt a sok befektetett energiát, lelkes hozzáállást és professzionális szakmai hátteret, amelyet a foodpanda munkatársai egész évben hozzátesznek a vállalat működéséhez. Az volt a célunk, hogy egy olyan díjat alapítsunk, amit minden évben át tudunk adni a kollégáknak – hagyományt teremtve ezzel egymás elismerésének. Sokszor sokkal többet jelenthet a pénzbeli elismerésnél egy olyan látványos díj, amellyel az egész cég előtt elmondjuk, hogy miért is vagyunk büszkék egy-egy munkatársunkra.  Egy ilyen díjátadó nemcsak emlékezetes marad, de igazi motivációt is jelenthet mindenkinek. 

A Star Awards keretében különböző kategóriákat hoztunk létre, hiszen mindenki másban kiemelkedő, ez a sokszínűség pedig nagyban hozzájárul a foodpanda sikeréhez. Az elismeréssel azokat szeretnénk évről-évre díjazni, akik adott kategórián belül a kollégáik javaslatai által és a zsűri véleménye alapján a legkiemelkedőbbnek bizonyulnak. A zsűri pedig nem másból, mint a munkatársainkból áll, akik önként jelentkezhetnek. A zsűritagok kiválasztásának egyik fő szempontja, hogy lehetőség szerint minden divízióból legyen képviselő, illetve közép-, felső vezető és nem vezető beosztásban dolgozó kolléga is részt vegyen a  döntéshozatalban.

És, hogy hogyan választjuk ki az egyes kategóriák díjazottjait? Személyes ajánlások alapján várjuk a jelöléseket, melyeket indoklással együtt kell leadni, olyan szituációkkal illusztrálva, amely bizonyítja, hogy a jelölt az adott kategória legjobbja.

Az egyes kategóriákat a foodpanda vállalati értékei által határoztuk meg, olyan díjakat megalkotva, mint:

  • A hatékonyság mestere
  • A környezetvédő
  • A legnagyobb foodpanda ambassador
  • A legsegítőkészebb csapatjátékos
  • A tulajdonosi szemlélet jegyében alkotó
  • Az adatközpontú gondolkodó
  • Az örökös tanulás mestere
  • Az ötletgenerátor, kreatív gondolkodó
  • Az ügyfeleink érdekeinek első számú képviselője

A rengeteg jelölésből minden kategóriában 3 döntőst választottunk, a zsűri pedig közülük választotta ki a nyertest. A zsűrinek sokszor igen nehéz feladata volt, hiszen nagyon értékes ajánlások érkeztek be, és sokszor egy-egy szavazaton múlt, hogy ki legyen az első vagy második helyezett. 

A díjátadót követően a kollégáknak lehetőségük volt ünnepelni is, hiszen a díjak a céges karácsonyi ünnepségen kerültek kihirdetésre.