Közzétéve

2022-03-21

Írta

foodpanda

Megújult az irodaházunk, ismerjétek meg, hogy hol is dolgoznak munkatársaink!

Bemutatjuk a foodpanda megújult irodáját

A foodpanda csapatánál ma már több, mint 400 kolléga dolgozik azért nap mint nap, hogy a lehető legjobb szolgáltatást biztosítsuk megrendelőink, üzleti és éttermi, valamint futárpartnereink számára. Egy ekkora háttércsapatnak egy kényelmes és minden igényt kiszolgáló iroda is dukál, éppen ezért eddigi irodánkat az elmúlt hónapokban kibővítettük, továbbá új terekkel tettük még komfortosabbá kollégáinknak a közös munkát. Ismerjétek meg az új foodpanda irodaházat!

Az lassan két éve tartó járványügyi helyzet miatt kezd átalakulni nemcsak a munka világa, hanem az is, hogy milyen körülmények között dolgoznak szívesen a munkavállalók. A változás elkerülhetetlen, új megoldásokat kellett nekünk is találni arra vonatkozóan, hogy a csapatokat hogyan tudnánk visszacsábítani az irodába úgy, hogy kielégítsük a legfontosabb igényeiket. Fontos szempont lett, hogy megtartsuk a kollégák számára a nyugodt, csendes munkakörnyezetet, melyben – akárcsak otthonról – kreatívan és produktívan tudnak dolgozni, miközben együtt lehetnek a csapattársaikkal, találkozhatnak és közösen meetingelhetnek a többi csapattal is: nagyobb terekben, laza környezetben. Fontossá vált még, hogyan tudjuk mindezt úgy kivitelezni, hogy mindemellett biztonságban érezzék magukat az irodában kollégáink. Az új helyzet új környezet kialakítását igényelte tőlünk is, hiszen míg covid előtt még 130 főnek kellett helyet biztosítani,  év végére ez a létszám majdnem 4-szeres lesz.  

Az elmúlt két évben a nagy bővülés és a járvány miatt sokan ma is főként otthonról (távmunkában vagy hibrid munkavégzésben) dolgoznak vagy a panda market üzleteiben. Fontos számunkra, hogy azok, akik bejárnak az irodába otthonosan érezzék magukat. Ezért bővítettük a ma már 3 szinten elhelyezkedő irodai terünket 1800-ról csaknem 3000 négyzetméteresre az elmúlt egy évben. 

És, hogy hogyan is kell elképzelni ezt a három emeletet?

Szeretnénk, hogy a több, mint 4000 alvállalkozóként dolgozó  futárpartnerünk is érezze a közösség erejét és azt, hogy ők is a foodpanda csapatának tagjai. Éppen ezért a földszinten két, körülbelül 150 négyzetméteres helyiséget alakítottunk ki közvetlen utcakapcsolattal kiszolgálásukra. Itt kapott helyet a “Rider Care” csapat, akik azért dolgoznak, hogy a futároknak mindene meglegyen a napi munkavégzéshez. A központi futárfelszerelés-raktár és a két új oktatóterem is itt helyezkedik el, melyek mellett egy tágas várószoba is várja a futárokat.

Büszkék vagyunk rá, hogy sportolási lehetőséget is biztosítunk kollégáinknak – az 1. emeleten kapott helyet a  súlyzókkal és kondigépekkel felszerelt edzőterem, melyet  minden munkavállalónk és diákunk használhat.

A legnagyobb tér a 2. emeleten helyezkedik el, ahol az egyes csapatok egymástól hangszigelt üvegfalakkal elválasztva,  de mégis nagyon közel foglalnak helyet. Emellett pedig két tágas közösségi tér segíti számukra a kikapcsolódást. Mint a legtöbb irodában, nálunk is a közös kávézás és ebédelés hozza össze az embereket, amire három, közösségi térként is szolgáló ebédlőt hoztunk létre. Ezekben az ebédlőasztalokon kívül kényelmes kanapék és az elengedhetetlen csocsóasztal is helyett kapott. És nem hagyhatjuk szó nélkül, hogy a kilátás sem utolsó: két konyhánkból is panoráma nyílik a Gellért-hegyre.

Persze nemcsak a terek, de a dekorelemek is nagyon sokat tudnak alakítani azon, ki hogyan érzi magát egy-egy helyiségben. Éppen ezért arra is odafigyeltünk, hogy igazán barátságos, innovatív, de egyben nyugodt is legyen az új iroda. Ennek jegyében a dizájn a cégre jellemző fiatalosságot, lendületet adja vissza, kreatív módon megjelenítve a cég profilját és márkáját. Tárgyalóink például fűszerekről, élelmiszerekről kapták nevüket (pl. Menta vagy Füge tárgyaló); melyeken a belátásgátlást szolgáló üvegfóliákon kis étel- és élelmiszerikonok vannak kivágva. Ezen felül a lámpák csavart tésztaalakúak, a mennyezetről pedig futártáskát imitáló foodpanda kockák lógnak le.

Az ülésrend kialakításánál a csapatok és a helyiségek méreteit figyelembe véve osztottuk be a tereket. Ennek megfelelően egy-egy szobában 2-20 fő ül. Fontos számunkra, hogy munkatársaink ne zavarják egymást munkavégzés közben, éppen ezért nagy hangsúlyt fektettünk az akusztikai tervezésre is: a nyitott irodaterek egyik legfontosabb kérdését, a zajcsillapítást mennyezeti hangszigeteléssel, akusztikus falpanelekkel és speciális hanglágy anyagból készült függönyökkel oldottuk meg. Azokat pedig, akik teljes csendben szeretnének telefonálni vagy online megbeszéléseken részt venni, összesen 5 hangszigetelt ún. “telefonfülke” várja szétosztva az irodában.

A foodpanda számára kiemelt jelentősége van a környezettudatosságnak. Így nem véletlen, hogy nagy hangsúlyt kapott a természet belső térbe történő integrálása, amelyhez a színekkel, anyagokkal, felületekkel, valamint dús növényzet telepítésével játszott a dekorálásért felelős csapat. Ennek eredményeképpen minden nap megcsodálhatjuk a mennyezetig érő polcrendszereken elhelyezett több, mint 1000 futónövényt, valamint a 2 méteres ládákba telepített kisebb fákat, réteges aljnövényzettel. A növényzet jelenléte nemcsak a levegő minőségét javítja, hanem munkatársak komfortérzetét is, ami igazán fontos egy olyan helyen, ahol a napunk jelentős részét töltjük.