Közzétéve

2021-11-05

Írta

foodpanda

Bemutatjuk, mit csinál nálunk egy Operations Manager

Ők a logisztikai ágazatunk működésének alappillérei

 

A foodpandánál több olyan pozíció is van, amelyeket nem, vagy ritkán találtok meg más cégeknél, hiszen annyira egyedi az iparág, amiben működünk, hogy sokszor nagyon speciális területeken mozognak munkatársaink. Amikor először meghalljátok, hogy Operations Manager, talán nehéz kitalálni a pozíció valódi jelentését, hiszen az persze megvan, hogy operatív működésért felelnek de, hogy ez mit is jelent a gyakorlatban, azt nehéz lenne egy mondatban vagy akár egy bekezdésben is összefoglalni! A foodpandánál talán ez az egyik legizgalmasabb pozíció, hiszen itt nincs két ugyanolyan nap és egyforma projekt sem. Cikkünkben egy kis betekintést adunk a logisztikai Operations Managerek mindennapjaiba. 

A legelső, amit fontos kiemelnünk, hogy az Operations Managereink biztosítják a fantasztikus rendelési élményt a vásárlóinknak a mindennapok során. Azon felül, hogy üzemeltetési szakemberekként ők felelnek azért, hogy minden nap minden órájában és Magyarország most már több mint 30 városában elegendő foodpanda futár partner álljon rendelkezésre, számtalan projekt jellegű feladatot is ellátnak. Átfogó elemzéseket készítenek, amelyek alapján tovább optimalizálják az AI rendszereinket, algoritmusainkat, de mindamellett, hogy ez egy komoly analitikai tudást igényel, rengeteg emberrel dolgoznak együtt, és a lehető legközelebb vannak az üzleti döntésekhez.

Ha az üzlet éppen azt kívánja meg, akkor gőzerővel dolgoznak új szoftverek bevezetésén, futárfelszerelést rendelnek a beszállítóinktól a világ másik feléről, hírlevelekkel és más kommunikációs csatornákon kommunikálnak a futár partnerekkel. Az Operations Managereknek kijut a people managementből is, hiszen ők támogatják diszpécser, valamint a saját logisztikai HR csapatunkban dolgozó kollégáink munkáját – akik futár partnereink toborzásáért felelnek -, így egyfajta supervisor szerepet is betöltenek, illetve heti rendszerességgel adnak tanácsot az éttermi kapcsolattartóknak is a teljesítmény és az elégedettség javítása érdekében.

És, hogy kinek való az Operations Manager pozíció?

A gazdasági vagy pénzügyi végzettség, munkahelyi tapasztalat mindenképpen előnyt jelent, de nem győzzük ismételni, hogy a papírnál sokkal többet számítanak a személyes készségek. Itt például az, hogy mennyire képes valaki valójában strukturáltan gondolkodni, azonosítani a problémák forrását, begyűjteni az ehhez szükséges adatokat, feldolgozni és értelmezni azokat, majd adatalapon kidolgozni egy javaslatot. Azoknak pedig, akiknek vonzó ez a pozíció, de még nem rendelkeznek a megfelelő senioritási szinttel, vagy még folyamatban vannak a felsőoktatási tanulmányaik, kifejezetten releváns lehet a gyakornoki programunk, hiszen gyakornokaink az Operations Managerek mellett közvetlenül őket segítve tudnak megismerkedni az üzleti elemzésekkel. Emellett szívesen megtanítjuk őket arra, hogy hogyan lehet megközelíteni nagy jelentőséggel bíró üzleti problémákat, hogy a lehető legjobb eredményt kapjuk és vihetnek akár saját projekteket is, amibe csak akkor szólunk bele, ha ők segítséget kérnek.