Közzétéve

2021-11-04

Írta

foodpanda

Bemutatjuk a foodpanda legkevésbé ismert pozícióit!

Ismerd meg, hogy miért is olyan egyediek ezek a  munkakörök a foodpandánál!

 

A foodpanda a gyorskereskedelem hazai éllovasaként egy olyan iparágban működik, ahol napi szinten új kihívásokkal találkoznak munkatársaink. Szolgáltatásaink és az általunk lefedett újabb és újabb területek néhány, a megszokottól eltérő pozíció megnyitását tették szükségessé az utóbbi években. Ha számodra már unalmasak a jól bevált pozíciók, amelyekkel mindenhol lehet találkozni, és valami egészen újat keresel, akkor nálunk a helyed! Ha pedig kíváncsi vagy, hogy mit is csinál például egy New Verticals Manager vagy egy Account Manager a foodpandánál, akkor olvass tovább!

Manapság, amikor egymást érik az innovációk és a technikai újdonságok nem meglepő, hogy egy-egy pozíció betöltéséhez nem feltétlenül kell a szakirányú diploma, mert az érdeklődés, a talpraesettség, az új információk iránti fogékonyság és még számos személyes jellemvonás, készség sokkal fontosabb hívószavak lehetnek a felvételnél. Így van ez a foodpandánál is, ahol a legizgalmasabb és legkomplexebb pozíciókhoz sokszor többet számít egy-egy személyes tulajdonság vagy hasonló szakmai háttértapasztalat, mint maga a szakirányú diploma. Két ilyen pozíciót mutatunk be az alábbiakban.

 

New Verticals Managerek az új területek kiépítéséért  

Az egyik legfrissebb foodpanda-pozíció a New Verticals Manager, amely alig két éve létezik nálunk. A létrejötte ahhoz köthető, hogy 2020-ban kezdtünk el a cég égisze alatt a klasszikus ételkiszállítás mellett az új vertikumokat, üzletágakat bevezetni (ilyen az élelmiszer-kiszállítás, vagy a frissen indult gyógyszer-házhozszállítás is). Az egyik legdinamikusabban fejlődő csapat vezeti be a foodpandánál az újdonságokat, és nekik köszönhető, hogy a vertikumok és az új szolgáltatások száma folyamatosan növekszik. Segítségükkel gördülékenyen működik nálunk a kiemelt partnereink onboardingja a platformon, illetve ők dolgoznak az új szolgáltatások és funkciók bevezetésén a foodpandánál.

Nyugodtan mondhatjuk, hogy ez az egyik legkomplexebb pozíciónk. A New Verticals Managereinknek nemcsak a partnereinkkel kell folyamatos összeköttetésben lenni, de minden egyéb funkcionális csapattal is tartaniuk kell a kapcsolatot, a marketingtől kezdve a jogon át a fejlesztőkig bezárólag. Mellettük pedig a berlini központban dolgozó kollégákkal és a többi cégcsoporton belüli országgal is rendszeresen cserélnek tapasztalatokat és dolgoznak közös projekteken. A rendelési folyamatnak nem csak egy részét, hanem az egészét kell tökéletesen átlátniuk, valamint megismerniük a rendszerek és algoritmusok működését.

És, hogy kinek való a New Verticals Manager pozíció?

Ahogyan a legtöbb pozícióban, itt sem a végzettség az elsődleges szempont a felvételinél. Van olyan csapattagunk, aki külkereskedelmet végzett, de van olyan is, aki környezetgazdálkodást. Néhol erősebb sales véna kell, néhol erősebb rálátás a tech folyamatok összefüggéseire, és van, ahol a farmingban kell otthonosan mozogni. A felvételinél a személyes készségek a legfontosabbak: aki New Verticals Managernek jelentkezik, az legyen precíz, határozott, jól kommunikáló, rendelkezzen magabiztos számítógépes tudással (hiszen egy tech cég vagyunk) és üzleti szemléletmóddal.

 

Account Managereinknek a partneri kapcsolataink őrei

Account Managereink már évek óta segítik éttermi és üzleti partnereink mindennapjait. Ők azok, akik hidat képeznek a foodpanda és a partnereink között. Értékesítési folyamatokkal (kiajánlás, adminisztráció, teljesítmény utókövetés), tanácsadással, kapcsolattartással és a szerződéseket érintő adminisztrációval foglalkoznak. Munkájuk központi elemét képezik a jó személyes kapcsolatok.

Az Account Managereink mindennapjai az értékesítési javaslatok összeállításával, társosztályokkal való kommunikációval, valamint az ügyfelek kérdéseinek és kéréseinek kezelésével telnek. Az általuk nyújtott tanácsadás során piaci- és platformismereteik, valamint marketing szolgáltatásaik segítségével növelik partnereink rendelésszámát, illetve utókövetéssel, teljesítményadatok megosztásával és elemzésével segítik partnereinket a házhoz szállítást érintő döntéseikben.

És, hogy kinek való az Account Manager pozíció?

A jelentkezők számára a kereskedelmi, gazdasági végzettség, vendéglátós tapasztalat előny lehet, de más előképzettség sem kizáró ok. Az Account Managerek körében is sokkal fontosabbak a végzettségnél a személyiségbéli jegyek, úgy, mint a kiemelkedő kommunikációs készség, a proaktivitás, az empátia, a hatékony időbeosztás, szervezettség és rugalmasság.