Közzétéve

2022-05-05

Írta

foodpanda

A foodpanda biztosította az idei Central European Case Competition @Corvinus egyik feladatát

A Central European Case Competition @Corvinus Közép-Európa egyik legnagyobb akadémiai szervezésű üzleti esettanulmányi versenye, amely immáron 4. alkalommal került megrendezésre idén áprilisban. A meghívásos részvételű rendezvényt a Budapesti Corvinus Egyetem és a Case Solvers szervezi, és ezúttal a foodpanda is fontos szerephez jutott a nívós szakmai eseményen.

A program szervezésének célja, hogy évről-évre összehozza a legjobb üzleti iskolák kiválóan teljesítő hallgatóit a világ minden tájáról. Idén 4 kontinens 9 különböző országának 20 nemzetközi versenycsapata mérte össze tudását.

A 4 fős csapatok az esemény keretében egy hatórás és egy huszonnégy órás üzleti stratégiai esettanulmányt oldottak meg, mely egy-egy a régióban tevékenykedő vállalat valós és releváns kihívásaira fókuszált. A csapatoknak az esetmegoldást követően mindössze 12 percben kellett prezentálniuk az általuk kidolgozott komplex üzleti terveket – egy szakmai zsűri előtt történő prezentálás során.

Idén a hatórás esettanulmányt a foodpanda biztosította.

Büszkék vagyunk arra, hogy egy ilyen szakmai eseményen a foodpanda is fontos szerephez jutott és a hatórás esettanulmányi feladatot mi biztosíthattuk a versenyen résztvevő diákcsapatok számára. A feladat a Magyarországon is beépíthető innovációkra irányult, a csapatoknak komplett és komplex üzleti stratégiát és üzleti modellt kellett kidolgozniuk a quick commerce piaci trendjeinek figyelembevételével.

Április 23-án, szombaton prezentálták a versenyző csapatok a megoldásaikat a szakmai zsűri előtt, az esetek értékelésében pedig 6 kollégánk is képviselte a foodpandát, mely során kimondottan érdekes megoldásokkal találkoztak.

Csilla, Janka, Laura, Ádám és Tamás kollégáink egy-egy főleg külföldi szakértőkből álló zsűripanel tagjaként először a divíziós középdöntőben értékelték a megoldásokat. Ezt követően a döntőben a legjobb 5 csapat mérte össze tudását. Itt Bence, a logisztikai területért felelős igazgatónk képviselt minket. A helyszínen tapasztalt élményei kapcsán Bence így számolt be tapasztalatairól: “Nagyon elégedett voltam a versenyzőkkel, igazán inspiráló volt, hogy milyen messzire jutottak mindössze 6 óra alatt az általunk adott esettanulmány megoldásában. Köszönöm az összes csapat részvételét, hiszen valóban számos izgalmas kezdeményezéssel és ötlettel találkozhattunk.

A győztes csapat a University of Melbourne képviseletében érkezett, de előkelő helyet szerzett a kanadai Simon Fraser University és az Ivey Business School csapata is.

Köszönjük az együttműködést!